Η καλύτερη συνταγή για τις πιο νόστιμες δίπλες

diples
ΥΛΙΚΑ
  •  1 κιλό σκληρό αλεύρι
  • 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
  • 8-10 αυγά
  • 1 κουτάλι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • τριμμένο καρύδι
  • κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 30′.
Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλα. Κάθε τέτοιο φύλλο όταν λεπτύνει αρκετά θα πρέπει να το κόψουμε σε λωρίδες μήκους περίπου 10 εκατοστών και πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να γίνει όλη η ζύμη λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι μας και το αφήνουμε λίγο να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο λάδι μία  μία λωρίδα, την αφήνουμε πολύ λίγο χρόνο, ώστε να πάρει λίγο χρώμα, και με τη βοήθεια  πιρουνιών την τυλίγουμε γρήγορα σαν φλογέρα.
Κάθε μία δίπλα που τελειώνουμε από το τηγάνισμα την βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5′-10′.
Για το μέλωμα:
Για να μελώσουμε τις δίπλες θα πρέπει οι δίπλες αλλά και το συρόπι να είναι απαραίτητα κρύα. Ρίχνουμε λοιπόν προσεκτικά μία μία δίπλα στο σιρόπι και την βγάζουμε σε μια πιατέλα. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις δίπλες μας.
Σε κάθε στρώση από δίπλες που βάζουμε στην πιατέλα ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.