Εκτέλεση:
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε ζάχαρη άχνη 5-10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. Αφαιρείτε σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Προσθέτετε τα κάστανα και τα αλέθετε πατώντας το κουμπί Turbo 5-8 φορές, 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αφαιρείτε σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Ζυγίζετε το βούτυρο στον κάδο και λειώνετε 2 λεπτά, 60°, ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε τα κάστανα, τη φρέσκα κρέμα και 150 γρ από τη ζάχαρη άχνη και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5, ή μέχρι το μείγμα γίνει ομοιογενές. Βοηθάτε με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας αν χρειάζεται. Αφαιρείτε το μείγμα στην πιατέλα σερβιρίσματος και πλάθετε το μείγμα σε σχήμα κορμού με βρεγμένα δάχτυλα. Με ένα πηρούνι σχηματίζετε τις γραμμές ενός πραγματικού κορμού.
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο καλά, ζυγίζετε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια στον κάδο και αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7/8.
- Λειώνετε το μείγμα 3 λεπτά, 60°, ταχύτητα 2. Αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει, προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3. Αφήνετε λίγα λεπτά να αρχίσει να πήζει πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
- Καλύπτετε τον κορμό με το γλάσο και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ξανασχηματίζετε τις φυσικές γραμμές ξύλου με το πηρούνι. Ραντίζετε με αποξηραμμένα μούρα (cranberries) και χαλεπιανά.
|