Υλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου (το χτυπάμε να απλώσει και να γίνει πιο λεπτό ή αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκιές)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- από μισή κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά, κομμένες λεπτές φέτες
- 1 φλυτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 κουτ. γλυκού σόγια σος
- χυμός 1-2 λεμονιών
- χυμός 3 πορτοκαλιών (αναλογία λεμόνι:πορτοκάλι 1:3)
- 1 κουτ. γλυκού ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος light
- αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια.
- Μόλις μαραθούν λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και από τις δυο μεριές.
- Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη σόγια και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Που και που το ανακατεύουμε.
- Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.