Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά:
  • 4 στήθη κοτόπουλου (το χτυπάμε να απλώσει και να γίνει πιο λεπτό ή αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκιές)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • από μισή κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά, κομμένες λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • χυμός 1-2 λεμονιών
  • χυμός 3 πορτοκαλιών (αναλογία λεμόνι:πορτοκάλι 1:3)
  • 1 κουτ. γλυκού ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος light
  • αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια.
  • Μόλις μαραθούν λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και από τις δυο μεριές.
  • Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη σόγια και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Που και που το ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το συνοδεύουμε με ρύζι (αρωματικό αν σας αρέσει), πουρέ πατάτας ή ότι τραβάει η όρεξή σας!