Παραδοσιακή ιταλική συνταγή espresso


Θα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν το φλιτζανάκι του espresso, το οποίο θα τοποθετήσουμε κάτω από την έξοδο του φίλτρου.

Στο φίλτρο θα βάλουμε 12 γρ. καφέ (καλά "πατικωμένο") για την παρασκευή 30 ml Espresso.

Στο δοχείο νερού της μηχανής ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό (250ml). Ο λόγος που ρίχνουμε παραπάνω νερό είναι για να "προστατέψουμε" το καϊμάκι από την ανεπιθύμητη εκτόνωση του ατμού που θα γινόταν αν βάζαμε μικρότερη ποσότητα.

Ανάβουμε τον διακόπτη και απολαμβάνουμε τον Espresso μας να γίνεται και την παχιά κρέμα να "σχηματίζεται" περίπου στην μέση του φλιτζανιού όπου και κλείνουμε τον διακόπτη.

Τον απολαμβάνουμε με ένα μπισκοτάκι βουτύρου κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

Σημείωση: Όλες οι μάρκες καφέδων, που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά δεν είναι ίδιες. Πειραματιστείτε για να βρείτε αυτή που σας "ταιριάζει".