Kinder delice φτιαγμένα στο σπίτι


Περιγραφή:
Η συνταγή ισχυρίζεται ότι προσομοιώνει απλώς τα γνωστά γλυκάκια του εμπορίου, μη διεκδικώντας δάφνες ότι είναι το ίδιο πράγμα. Δοκιμάστε τα, όμως, και θα κρίνετε πόσο κοντά είναι. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά:
για τη βάση:
1 παντεσπάνι με γεύση κακάο.
Το παντεσπάνι μπορεί να είναι είτε έτοιμο (από σουπερμάρκετ, ζαχαροπλαστείο, φούρνο), είτε φτιαγμένο στο σπίτι.

για την κρέμα:
250 γρ. Μερέντα
200 ml. κρέμα γάλακτος, φρεσκότατη

για τη διακόσμηση (ανάλογα με την προτίμηση, κάτι από τα ακόλουθα):
άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
cacao σε σκόνη
ή
Μερέντα
και άχνη ζάχαρη
ή
100 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες:
1.  Κτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή (σταθερή) κρέμα.
2.  Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.
3.  Βάζουμε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώσουμε το περιεχόμενό τους.
4.  Αλείφουμε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο). Την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
5.  Αλείφουμε τότε την κτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
6.  Τουμπάρουμε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζουμε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη μας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
7.  Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
8.  Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορούμε να διακοσμήσουμε τη τούρτα μας.

Επιλογές διακόσμησης:
- Η πιο κοντινή στο πρωτότυπο γλυκάκι θέλει να λιώσουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί, να την ανακατέψουμε καλά με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε με αυτό το γλάσο την επιφάνεια της τούρτας, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί, μπορούμε να κάνουμε και διακοσμήσεις πάνω του, παίζοντας με λιωμένη κουβερτούρα και ένα χωνί, έτοιμο ή φτιαγμένο με λαδόκολλα.
- Μία άλλη είναι να αλείψουμε την τούρτα και επιφανειακά με μερέντα (μαλακωμένη και αυτή με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω) και να τη διακοσμήσουμε με σχέδια φτιαγμένα με την άχνη.
- Μία τρίτη, η πιο απλή, είναι να πασπαλίσουμε την τούρτα με άχνη και να χρησιμοποιήσουμε για όποια σχέδια θέλουμε να φτιάξουμε, σκόνη κακάο.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Εάν το παντεσπάνι (φτιαγμένο ή έτοιμο) είναι σε ορθογώνιο σχήμα μπορούμε, αφού σφίξει η τούρτα στο ψυγείο, να την κόψουμε σε μικρά παραλληλόγραμμα διαστάσεων 9 x 4 εκατοστών και να φτιάξουμε έτσι ατομικά γλυκάκια delice.