Υλικά:
2
μεγάλα εβαπορέ γάλατα
1
κούπα γάλα φρέσκο
100γρ
κουβερτούρα
2
κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
½
φλτζ ζάχαρη
1
βανίλια
2
ξυλάκια κανέλας
1κουταλάκι
του γλυκού κανέλα
1
κουταλάκι κάρδαμο
1/3
κουταλάκι πιπέρι τσίλι
1
αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
1φλτζ
κρέμα γάλακτος
1
σφηνάκι λικέρ σοκολάτας
Οδηγίες:
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα
γάλατα, το κακάο, τη ζάχαρη, την βανίλια,
τα ξυλάκια κανέλας, το κάρδαμο, το τσίλι,
την πιπεριά και το λικέρ σοκολάτας.
Μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, την πιπεριά και το κάρδαμο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την σκόνη κανέλας.
Σερβίρουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.
Μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, την πιπεριά και το κάρδαμο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την σκόνη κανέλας.
Σερβίρουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.