Παγωτό καραμέλα


Περιγραφή:
Είναι ένα πολύ νόστιμο παγωτό. Εύχομαι να το απολαύσετε!!!!

Υλικά(Βγάζει 2lt παγωτό):
·         200 ml νερό
·         225 γρ. ζάχαρη
·         4 κρόκους
·         700 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Οδηγίες:
1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 100 ml νερό, μαζί με τη ζάχαρη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2.  Έπειτα δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει, δηλαδή να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα.
3.  Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά 100 ml νερό, ώστε να σταματήσει να βράζει η καραμέλα. Ρίχνετε λίγη ποσότητα νερού στην αρχή για να μην πετάγεται και σας πιτσιλίζει και μετά ανακατεύετε 100 ml κρέμα γάλακτος.
4.  Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το μίγμα, τραβάτε το σκεύος και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
5.  Κατόπιν, χτυπάτε με μίξερ χειρός 4 κρόκους αβγών μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μίγμα. Ρίχνετε μέσα λίγη λίγη τη ζεστή σάλτσα καραμέλας που ετοιμάσατε, να ρέει σε πάχος όσο ένα κορδόνι, και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κρυώσουν ελαφρά.
6.  Χτυπάτε 600 ml κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάνει κορφούλες και την αδειάζετε μέσα στο μπολ με το μίγμα αβγού-καραμέλας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο πριν το παγώσετε στην παγωτομηχανή.
7.  Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μίγμα σε ένα δοχείο χωρητικότητας 2lt και το αφήνετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ.