Υλικά-μείγμα 1:
400 γρ. χυμό
πορτοκάλι
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/4 μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά-μείγμα 2:
1000 γρ. αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι
3 στικ κανέλλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/4 μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά-μείγμα 2:
1000 γρ. αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι
3 στικ κανέλλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
Οδηγίες:
Βάζουμε
τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για
να προλάβει να κρυώσει, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και
προσθέτουμε το μέλι. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα
ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και
ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο γοα να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα
μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που
να τραγανίσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για
20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.