Αυθεντική καρμπονάρα

-->
Υλικά:
1 πακέτο πάστα της προτίμησης σας
200 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
λευκό κρασί (50 γρ)
6-8 κρόκους αυγών
παρμεζάνα προαιρετικά
κρέμα γάλακτος
μαϊντανό

Οδηγίες:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας την ίδια στιγμή κόβουμε σε κύβους την πανσέτα και βράζουμε σε νερό για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπεν μαρί προσθέτοντας το 1/3 του βάρους τους σε νερό. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να αφρατέψουν να ψηθούν στους 60 c. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο λάδι, την πανσέτα και αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε την πάστα και αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα.