Κοτόπουλο με κάρυ

-->
Υλικά:
  • 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κιλό ξινόμηλα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ (του εμπορίου ή δικό μας μείγμα)
  • αλάτι και (αν θέλουμε επιπλέον ποσότητα) πιπέρι
Οδηγίες:
  • Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε που και που ώσπου να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και το ζωμό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να ετοιμαστεί το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε επιπλέον νερό. Τελειώνοντας το μαγείρεμα, τα μήλα έχουν λιώσει και έχουν μετασχηματιστεί σε κιτρινωπή σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό, συνοδευόμενο με βραστό ρύζι.