Εντσιλάδας light

Περιγραφή
Εύκολη συνταγή για ένα κλασικό μεξικάνικο πιάτο.

Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • 5 τορτίγιας
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 πακέτο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια cheddar
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη, πιπέρι Καγιέν, σκόνη τζίντζερ
Οδηγίες:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το 1 κρεμμύδι σε ροδέλες και με 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το πιπέρι Καγιέν, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να ψηθούν.
Μόλις έχει ροδίσει το κοτόπουλο και το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι (μικρό κατά προτίμηση) με τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1/4 κούπας νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοιράζουμε τη γέμιση σε 4-5 τορτίγιας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο από το τυρί στη γέμιση.
Τις βάζουμε σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί. Προσοχή στο ψήσιμο!
Σημείωση:
Η παραλλαγή της συνταγής είναι η αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος με γιαούρτι. 
Επίσης στη σάλτσα δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο, θα δείτε ότι με το τυρί από πάνω δε χρειάζεται! 
Δεν βγαίνουν βαριές οι τορτίγιας (η μία έχει περίπου 400 θερμίδες, από τις οποίες οι 200 είναι από το τυρί!).