Υλικά:
1 ½
φλιτζάνι ρύζι καρολίvα
λάδι ή λίπος
2 άπαχα χοιρινά νεφρά, τρυφερά
4 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
3 αυγά χτυπημένα
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
λάδι ή λίπος
2 άπαχα χοιρινά νεφρά, τρυφερά
4 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
3 αυγά χτυπημένα
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Αλάτι
Οδηγίες:
Πλένουμε
καλά το ρύζι, το ρίχνουμε σε κατσαρό λα
με κρύο αλατισμένο νερό, βάζουμε την
κατσαρό λα σε δυνατή φωτιά και, όταν
ψηθεί το ρύζι, το στραγγίζουμε και το
αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να
ξεραθεί.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα λάδι ή λίπος και σοτάρουμε τα νεφρά, κομμένα σε λεπτές λουρίδες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να ψηθούν και τα βγά ζουμε σε μπολ.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και τα τηγανίζουμε στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε κι αυ τά στο μπολ.
Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα και ψήνουμε τα χτυπημένα αυγά. Τα βάζουμε επίσης στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι ή βούτυρο στην κατσα ρόλα, τ' αφήνουμε να κάψει και ζεματάμε μ' αυτό το ρύζι, ανακατεύοντας προσεχτικά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τα τηγανισμένα αυγά κομματια σμένα) που έχουμε στο μπολ, μαζί και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σημείωση:
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα λάδι ή λίπος και σοτάρουμε τα νεφρά, κομμένα σε λεπτές λουρίδες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να ψηθούν και τα βγά ζουμε σε μπολ.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και τα τηγανίζουμε στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε κι αυ τά στο μπολ.
Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα και ψήνουμε τα χτυπημένα αυγά. Τα βάζουμε επίσης στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι ή βούτυρο στην κατσα ρόλα, τ' αφήνουμε να κάψει και ζεματάμε μ' αυτό το ρύζι, ανακατεύοντας προσεχτικά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τα τηγανισμένα αυγά κομματια σμένα) που έχουμε στο μπολ, μαζί και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σημείωση:
Η
συνταγή αυτή είναι κινέζικη σπεσιαλιτέ.
Μια άλλη παραλλαγή της είναι, να
παραλείψουμε τα νεφρά και, αντί γι' αυτά,
να προσθέσουμε 2 φλιτζάνια βρασμένες
γαρίδες, λίγο πριν σερβίρουμε.
Πηγή:
«Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου
Τσελεμεντέ