Λιγουίνι με μπέικον, μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και μπρόκολο

Υλικά:
500 γρ. λιγουίνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. μπέικον κομμένο σε κύβους
½ κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες μακριές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
4 μικρά μπουκέτα μπρόκολου βρασμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 Pummaro Σπιτική ντομάτα από τον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και αμέσως μετά προσθέτουμε το μπέικον. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μετά από λίγο προσθέτουμε το Pummaro, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό και το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό. 
Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.