Υλικά:
1 κουτί λαζάνια
750 γρ. χόρτα πλυμένα
1 συσκευασία πιπεριές φλωρίνης
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα στα 4
1/2 κιλό κρέμα για ζυμαρικά
300 γρ. καπνιστό τυρί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κουτί λαζάνια
750 γρ. χόρτα πλυμένα
1 συσκευασία πιπεριές φλωρίνης
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα στα 4
1/2 κιλό κρέμα για ζυμαρικά
300 γρ. καπνιστό τυρί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Σοτάρουμε
τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα
πυρέξ. Στην συνέχεια ρίχνουμε 100γρ.
κρέμα, τρίβουμε το 1/4 του καπνιστού
τυριού και βάζουμε μια στρώση λαζάνια..
Στρώνουμε τις πιπεριές φλωρίνης, 100γρ.
κρέμα γάλακτος και άλλο 1/4 από το τυρί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και άλλη
μια στρώση λαζάνια. Βράζουμε για 1 λεπτό
τα χόρτα και τα κρυώνουμε. Σε ένα τηγάνι
σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και
προσθέτουμε τα χόρτα σουρωμένα και τα
απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια, 200γρ.
κρέμα 1/4 από το τυρί, αλάτι, πιπέρι και
άλλη μια στρώση λαζάνια. Το ψήνουμε
στους 185 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε
να κρυώσει 10 λεπτά πριν κόψουμε τα
λαζάνια.