Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα συνοδευτικά ρύζι, πατάτες, μακαρόνια και βλέπεις στο ψυγείο μερικά μανιτάρια που αγόρασες, κάποιες πιπεριές και κολοκυθάκια που περίσσεψαν από άλλες παρασκευές σου και τελικά κάνεις ένα συνοδευτικό νόστιμο διαφορετικό και χωρίς πολλές θερμίδες.
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια δοκιμάστε το. Εμείς συνοδεύσαμε με αυτά το ψητό συκώτι μας.
Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά
    ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας
    2 άτομα15 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος
    30 -35 λεπτά
    Συστατικά
    • 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο ή περισσότερα μικρότερα
    • 1/2 πιπεριά κόκκινη
    • 1/2 πιπεριά πράσινη
    • 4 κολοκυθάκια μικρά
    • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο για το ταψί
    •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 σκελίδες σκόρδου
    • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    •  κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα (προαιρετικό)
    Διαδικασία
    1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και δημιουργούμε χώρο για το γέμισμα.
    2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
    3. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    4. Μοιράζουμε σε κάθε μανιτάρι τυρί αν το επιλέξουμε και από πάνω μοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών.
    5. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί μαζί με πολύ λίγο νερό.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά.
    7. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας το συκώτι μας ή μπιφτέκια ή μπριζόλες.
    Σημειώσεις
    Μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα ελαφρύ συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.