Σπιτικά Hot Dogs

Σπιτικά Hot Dogs

Συστατικά
Για τη ζύμη
  • 270 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά ή 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • σουσάμι για άλειμμα
Για τα λουκάνικα
  • 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
  • αγγουράκια πίκλες για το σερβίρισμα
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα ψωμάκια
  • Σε ένα μίξερ προσθέτουμε μέσα το γάλα και τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε μέσα το αυγό, τα αλεύρια, τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε με το γάντζο για περίπου 15 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και να γίνει ελαστική.
  • Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε μέσα αλεύρι και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μας σχηματίζοντας το σχήμα μιας μπαγκέτας σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 70 γρ (θα μας βγουν περίπου 12 κομμάτια)
  • Ξεκινάμε να τα πλάθουμε σε μικρά οβάλ ψωμάκια μήκους 15-18 εκ. σε σχήμα ενός hot dog.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Τοποθετούμε στο ταψί μας και μετράμε 1 δάχτυλο απόσταση από το καθένα.
  • Ετοιμάζουμε 2 ταψιά συνολικά με 12 ψωμάκια.
  • Αφήνουμε τα ψωμιά να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα για 20-30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς.
  • Όταν είναι έτοιμα , αφαιρούμε την πετσέτα, αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Καλό είναι στο μέσον του ψησίματος να γυρίσουμε το ταψί το μέσα έξω ώστε να ψηθεί καλά και από όλες τις μεριές το ψωμί μας.
Για τα λουκάνικα
  • Όση ώρα ψήνονται τα ψωμάκια μας, ετομάζουμε τα λουκάνικα.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε 1 .γ. αλάτι χοντρό και 1 κ.σ. βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα .
  • Μόλις πάρει μία βράση το νερό, κλείνουμε με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
  • Κόβουμε τα ψωμάκια κάθετα από πάνω προς τα κάτω ή ανάποδα και όχι στο πλάι. Έτσι δεν χωρίζουν εύκολα τα δύο μέρη.
  • Μέσα σε κάθε ψωμάκι , βάζουμε λίγα αγγουράκια πίκλες, από 1 λουκάνικο, κέτσαπ και μουστάρδα.