Είδη σαμπάνιας ανάλογα με την ξηρότητα

Ανάλογα με την ξηρότητα οι σαμπάνιες διακρίνονται σε:
 
Brut Zero ( Μετά την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τής 2ης ζύμωσης προστίθεται μόνο κρασί, όχι liquer d” expedition ). 
Brut (Μετά την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τής 2ης ζύμωσης προστίθεται κρασί και 1,5% liquer d” expedition ). 
Extra Dry (Μετά την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τής 2ης ζύμωσης προστίθεται κρασί και 2-3% liquer d” expedition). 
Sec (Μετά την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τής 2ης ζύμωσης προστίθεται κρασί και 4% liquer d” expedition). 
Demi Sec (Μετά την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τής 2ης ζύμωσης προστίθεται κρασί και 6-8% liquer d” expedition).