ESPRESSO

Για τέλειο espresso πρέπει να ελέγξουμε την φρεσκάδα του καφέ, το άλεσμά του, την μηχανή (πίεση, ροή νερού στο group, ροή ζεστού νερού, ατμός). Επίσης για την σωστή διαδικασία το group μένει πάντα πάνω στη μηχανή γεμάτο καφέ, χρησιμοποιούμε ζεστά φλιτζάνια σωστού σχήματος , γεμίζουμε το σωστό group με την σωστή δόση (για ένα καφέ πάντα στο μονό group, για δύο ή διπλό πάντα στο διπλό group), πατάμε τον καφέ με το ειδικό σκεύος με δύναμη περίπου 20 κιλά (δυνατά) και τέλος καθαρίζουμε το χείλος του group από υπολείμματα καφέ.