ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Για κάθε κρασί υπάρχει μία ιδεώδεις θερμοκρασία κατανάλωσης .. 

Για τα λευκά ξηρά και τα ροζέ κρασιά 8-120 βαθμούς Κελσίου . (ποτέ παγωμένα )
Για τα λευκά γλυκά , τις σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά 6-8 βαθμούς Κελσίου . 
Για τα ελαφριά φρουτώδη κόκκινα κρασιά 10 – 12 βαθμούς Κελσίου . 
Για τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά 15 – 18 βαθμούς Κελσίου . ( θερμοκρασία δωματίου ) . 
Τα νεαρά κόκκινα κρασιά πρέπει να σερβίρονται πιο δροσερά από αυτά της παλαίωσης ..