Pineapple Saffron Martini


• 1 μεζούρα = 30 ml

Υλικά:
1,5 μεζούρα βότκα καλής ποιότητας
2,5 μεζούρες φρέσκο χυμό ανανά
1 μεζούρα σιρόπι από σαφράν (*)
¾ της μεζούρας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
(*) Για το σιρόπι σαφράν, βάλτε δύο κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέστε μία πολύ μικρή τσιμπιά από σαφράν. Αφήστε το κατσαρολάκι στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το ένα μπουκάλι και μετά στο ψυγείο.
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Βάλτε πάγο και «χτυπήστε» δυνατά. Γεμίστε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ. Διακοσμήστε με λίγες κλωστές από σαφράν.