Λουκουμάδες

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.γλ. αλάτι
χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνι
μέλι – κανέλλα

Οδηγίες:

Βάζουμε σε λεκάνη το 1/3 του κιλού αλεύρι.
Σε ½ ποτήρι χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε για 1-1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο χυλός και να κάνει φουσκάλες.
Το νερό το υπολογίζουμε ώστε ο χυλός να μη γίνει πολύ πυκνός.
Σε φριτέζα  ή σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει.
Τότε κόβουμε με ένα κουταλάκι (που το βρέχουμε συνεχώς με νερό) κουταλιές από το χυλό που το πιάνουμε με το αριστερό μας χέρι και τον πιέζουμε ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα και τις ρίχνουμε στο λάδι που βράζει.
Με την τρυπητή κουτάλα πιέζουμε τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι για να ψηθούν και να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί.
Τούς σερβίρουμε σε πιατέλα και τούς περιχύνουμε με μέλι και κανέλλα.