Strawberry Cheesecake Ice Cream

Τι χρειαζόμαστε:

  • 480 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (15%)
  • 1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml πουρέ φράουλας (φρέσκιες φράουλες λιωμένες στο multi)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και αμέσως κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
2) Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί
Βήμα 3
3) και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη κρέμα ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
Βήμα 5
5) Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 6
6) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Βήμα 7
7) Μόλις αρχίσει να πήζει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
Βήμα 8
8) Μετά από 4-5 ώρες στη κατάψυξη, το παγωτό είναι έτοιμο.