Εκτέλεση
- Κόβετε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο τα κρεμμύδια και κόβετε για 4 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. Προσθέτετε τα 50γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε το λάχανο και ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100°ταχύτητα 2.
- Μετά προσθέτετε το ρύζι και το αλάτι και ψήνετε για 15 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
- Ρίχνετε τον ντοματοπελτέ στον κάδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, τα 20γρ. ελαιόλαδο και ½ μεζούρα νερό και ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
- Αδειάζετε σε ένα πυρέξ και το αφήνετε να απορροφήσει όλο το υγρό.
- Πριν να σερβίρετε προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατώνετε ελαφρά με τη σπάτουλα.
|