Λαχανόρυζο (Νηστήσιμο)

Υλικά
    • 500γρ. λάχανο (κραμπί)
    • 200γρ. κρεμμύδια
    • 50γρ. ελαιόλαδο
    • 900γρ. ζεστό νερό
    • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών Thermomix
    • 250γρ. ρύζι γλασέ
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
    • 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι
    • μαύρο πιπέρι
    • 1/3 κουταλάκι κύμινο
    • 20γρ. ελαιόλαδο
    • ½ μεζούρα νερό
    • χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
  • Κόβετε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τα κρεμμύδια και  κόβετε για 4 δευτερόλεπτα      στην ταχύτητα 4.  Προσθέτετε τα 50γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Προσθέτετε το λάχανο και ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Προσθέτετε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100°ταχύτητα 2.
  • Μετά προσθέτετε το ρύζι και το αλάτι και ψήνετε για 15 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Ρίχνετε τον ντοματοπελτέ στον κάδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι, το   μαύρο πιπέρι, το κύμινο, τα 20γρ. ελαιόλαδο και  ½ μεζούρα νερό και ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Αδειάζετε σε ένα πυρέξ και το αφήνετε να απορροφήσει όλο το υγρό.
  • Πριν να σερβίρετε προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατώνετε   ελαφρά με τη σπάτουλα.