Cheese Scones: Τυρολιχουδιά από το Bristol


Περιγραφή:
Πολύ εύκολη συνταγή. Ιδανική για πάρτι, αν τα κόψετε στη μέση κάνουν πολύ γευστική βάση για ορεκτικά.
Υλικά:
  • 225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. Mπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
  • 150 γρ. Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
  • 100 γρ. Φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Οδηγίες:
Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε να γίνουν ένα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.
Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τα scones μας.
Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15' με 20' ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Σημείωση:
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και (ή) λιαστή ντομάτα.