Κουρκουμπίνια με σοκολάτα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
σπορέλαιο για τηγάνισμα
300 γρ. κουβερτούρα

Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα γλυκόζη
φλούδα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλλας ή 1 βανίλια

Οδηγίες:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη με λίγο νερό από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο, εκτός από 5 εκατοστά, που αλείφουμε με νερό.
Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με νερό να κολλήσει καλά. Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολλήσει. Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσουν.
Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και κατευθείαν, όσο είναι ζεστά, στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατάψυξη, αφού τα απλώσουμε σε μια λαδόκολλα για 30 λεπτά. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα παγωμένα κουρκουμπίνια από την κατάψυξη και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.