Υλικά
(για 6 άτομα):
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 200 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
- 250 γραμ. κοφτό μακαρονάκι ή αχιβαδάκι
- 5 λεπτοκομμένες φέτες ζαμπόν
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε
σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο
και προσθέτετε το αλεύρι.
Ανακατεύετε
και προσθέτετε λίγο λίγο και το γάλα.
Βράζετε τη σάλτσα ώσπου να πήξει.
Προσθέτετε 1μιση φλιτζάνι τυρί, αλάτι
και πιπέρι.
Σοτάρετε
με το υπόλοιπο βούτυρο το κρεμμύδι και
τα μανιτάρια.
Βράζετε
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου το
μακαρονάκι και βάζετε το μισό σε
βουτυρωμένο ταψί. Το σκεπάζετε με το
μισό μείγμα μανιταριών, το μισό ζαμπόν και
το μισή άσπρη σάλτσα. Επαναλαμβάνετε
το ίδιο και με το υπόλοιπο μακαρονάκι.
Πασπαλίζετε
με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνετε και
λίγη πάπρικα.
Ψήνετε
σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.