Μπακλαβαδάκια απλά


Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια)
·         1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
·         1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
·         2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
·         3 κουτ.σούπας ζάχαρη
·         λίγη κανέλα
·         λίγο γαρύφαλο σκόνη

Για το σιρόπι:
·         1 1/2 ποτήρι νερό
·         1 ποτήρι ζάχαρη
·         1/4 φλυτζανιού μέλι
·         1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
·         2 καρφιά γαρύφαλο

Οδηγίες:
·         Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
·         Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
·         Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας.
·         Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
·         Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
·         Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία, λέει ο άντρας μου!).
·         Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
·         Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
·         Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
·         Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
·         Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σημείωση: Καλύτερα να γίνει περισσότερο το σιρόπι και να περισσέψει παρά να σάς λείψει!