Υλικά: (για περίπου 18
μπακλαβαδάκια)
·
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
·
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για τη
γέμιση:
·
2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
·
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
·
λίγη κανέλα
·
λίγο γαρύφαλο σκόνη
Για το
σιρόπι:
·
1 1/2 ποτήρι νερό
·
1 ποτήρι ζάχαρη
·
1/4 φλυτζανιού μέλι
·
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
·
2 καρφιά γαρύφαλο
Οδηγίες:
·
Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
·
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
·
Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε
με όλα τα φύλλα μας.
·
Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
·
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
·
Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με
τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία, λέει ο άντρας μου!).
·
Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν
στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με
πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
·
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να
μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
·
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
·
Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
·
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Σημείωση: Καλύτερα να γίνει περισσότερο το σιρόπι και να
περισσέψει παρά να σάς λείψει!