Λουκουμάδες με αρωματικό μέλι


Υλικά:
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

Για το μέλι:
400 ml μέλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
4 σποράκια κακουλέ
1/2 κ.γ. μαχλέπι
3 κ.σ ανθόνερο
1/2 λουβί βανίλιας

Οδηγίες:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και φτιάχνουμε ένα σφιχτό χυλό. Τον αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει για 2 ώρες. Κόβουμε κομμάτια από το χυλό και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο).
Ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το ανθόνερο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 3 λεπτά πάνω στη φωτιά και μετά το αποσύρουμε στην άκρη. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το αρωματισμένο μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και τριμμένο καρύδι.