Americano:
Εσπρέσο που μοιάζει με
σουρωτό καφέ. Παρασκευάζεται με την προσθήκη καυτού νερού από το ειδικό στόμιο
του μηχανήματος για να δημιουργηθεί το απόσταγμα του καφέ αλλά και να
διατηρηθεί το άρωμα του εσπρέσο.
Café Crème: Μέτριος
καφές με μια στρώση κρέμας γάλακτος, όπως ο εσπρέσο.
Café Lungo: Σερβίρεται
σε μεγάλο φλιτζάνι και παρασκευάζεται με περισσότερο νερό για να ποτίσει τον
αλεσμένο καφέ, αλλά χωρίς να αραιωθεί.
Café Ristreto: Ένας
βαρύς εσπρέσο που σερβίρεται σε μικρό φλιτζάνι. Η παροχή νερού μέσα από το
στόμιο που βγαίνει το ρόφημα, διακόπτεται στα 25ml περίπου.
Cappuccino:
Ένα τρίτο εσπρέσο, ένα
τρίτο αχνιστό γάλα και ένα τρίτο αφρόγαλα.
Μόκα:
Όπως ο εσπρέσο, με
πρόσθετο γάλα αρωματισμένο με σοκολάτα και αφρόγαλα στο οποίο έχει διαλυθεί
σκόνη κακάο.
Romano: Μια δόση εσπρέσο ο οποίος σερβίρεται
με μια φλούδα φρέσκου λεμονιού.